Wykonanie
Letnie, zdrowe, niskokaloryczne przekąski na przyjęcie w ogrodzie, spotkanie przyjaciół z dawnych lat, czy oglądanie meczu ….a może jest czas aby zacząć dbać o swoje zdrowie. Kolejna propozycja dla Was na lato ze zdrowym gotowaniem.Składniki:małe
pomidorkiogórekpęczek szczpiorku.Nadzienie:1/2 kostki
tofu1 łyżka
płatków drożdżowychsól,
pieprz ziołowy,
sok z cytryny,
przyprawa warzywna,
bazylia(opcjonalnie)1 ugotowany
ziemniak2 łyżki
oliwyWykonanie:U
pomidorów obcinamy czubki i wybieramy środek,
ogórki kroimy w grube plastry i solimy.Do blendera wrzucamy jeszcze ciepły
ziemniak,
przyprawy,
oliwę i miksujemy
potem dodajemy odciścięte
tofu i jescze raz miksujemy.Po schłodzeniu dodajemy drobno pokrojony
szczypiorek i nakładamy na warzywa tuż przed podaniem. Nadzienie najlepiej zrobić dzień wcześniej żeby dobrze zgęstniało. Możemy też nie miksować
tofu tylko rozdrobnić widelcem.