ßßß
Składniki: 2,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (kaszę jaglaną doprawić solą i pieprzem w czasie gotowania)1, 5 szklanki ugotowanej cieciorki (garbanzo) – zmielić1 szklanka płatków owsianych – zmielić na mąkę3/4 -1 szklanka upieczonych i startych na tarce o grubych oczkach buraczków4 ząbki czosnku – przeciśniętego przez parskę1 łyżka sproszkowanej cebuli1 czubata łyżeczka wędzonej papryki1 łyżeczka soliok 4 łyżek soku z cytryny1 łyżka przyprawy warzywnej własnej roboty1/3 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (cayenne pepper) – absolutnie opcjonalnieJeszcze ciapłą kaszę jaglaną mieszamy z resztą składników. Formujemy hamburgery i smażymy na oleju. Podajemy z ryżem, kaszami, surówkami, do obiadu albo na kanapki


