ßßß Cookit - przepis na Zapiekane roladki z indyka

Zapiekane roladki z indyka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z indyka 1 kilogramów
wątróbki drobiowe 4 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
bułka - czerstwa 1 sztuk
mleko 0,5 szklanek
masło 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania
jajka 3 sztuk
mąka 0,5 szklanek
bułka tarta 1 szklanek
Wykonanie:
Bułkę namoczyć w mleku. Mięso pokroić na 10-12 kotletów. Lekko je rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić i z wątróbką oraz posiekanym czosnkiem przesmażyć na oleju. Zmielić, dodając odciśniętą bułkę i posiekaną natkę. Wbić jajko, przyprawić, wymieszać, rozsmarować na płatach mięsa. Każdą porcję zrolować, panierować w mące, a potem w jajkach i bułce tartej, obsmażyć na gorącym oleju. Ułożyć roladki na natłuszczonej blasze, posypać wiórkami masła i zapiekać 30 min w 180 stopniach. podawać z ziemniakami i surówką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7198/Zapiekane-roladki-z-indyka