Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filet z indyka 1 kilogramów
wątróbki drobiowe 4 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
bułka - czerstwa 1 sztuk
mleko 0,5 szklanek
masło 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania
jajka 3 sztuk
mąka 0,5 szklanek
bułka tarta 1 szklanekWykonanie:
Bułkę namoczyć w
mleku.
Mięso pokroić na 10-12 kotletów. Lekko je rozbić, oprószyć
solą i
pieprzem.
Cebulę pokroić i z
wątróbką oraz posiekanym
czosnkiem przesmażyć na
oleju. Zmielić, dodając odciśniętą
bułkę i posiekaną
natkę. Wbić
jajko, przyprawić, wymieszać, rozsmarować na płatach
mięsa. Każdą porcję zrolować, panierować w
mące, a
potem w jajkach i
bułce tartej, obsmażyć na gorącym
oleju. Ułożyć roladki na natłuszczonej blasze, posypać wiórkami
masła i zapiekać 30 min w 180 stopniach. podawać z
ziemniakami i surówką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: