ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopołówki gruszek konsrwowych 6 sztukżółtka 3 sztukbiałka 2 sztukśmietana kremowa 1 szklanekcukier 5 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 łyżek deserowychrum 40 mililitrówbezy 100 gramówsok z cytryny 1 łyżek stołowychWykonanie:Żółtka ubić na puch w gorącej kąpieli wodnej. Pod koniec ubijania dodać rum, ostudzić.Osobno ubić schłodzoną śmietanę z sokiem cytrynowym oraz cukrem waniliowym. Masę żółtkową dodać do ubitej śmietany oraz zmiksowane gruszki i drobno pokruszone bezy, dobrze wymieszać, a na końcu połączyć z pianą ubita na sztywno z białek. Masę wylać do foremek lub miseczek wyłożonych folia spożywczą i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika. przed podaniem wyłożyć sorbet z foremek na talerz, usuwając folie. Deser można udekorować cynamonem oraz owocami i podawać ze słodkim sosem owocowym lub czekoladowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: