Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopołówki
gruszek konsrwowych 6 sztuk
żółtka 3 sztuk
białka 2 sztuk
śmietana kremowa 1 szklanek
cukier 5 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
rum 40 mililitrów
bezy 100 gramów
sok z cytryny 1 łyżek stołowychWykonanie:
Żółtka ubić na puch w gorącej kąpieli
wodnej. Pod koniec ubijania dodać
rum, ostudzić.Osobno ubić schłodzoną
śmietanę z
sokiem cytrynowym oraz
cukrem waniliowym. Masę
żółtkową dodać do ubitej
śmietany oraz zmiksowane
gruszki i drobno pokruszone
bezy, dobrze wymieszać, a na końcu połączyć z pianą ubita na sztywno z
białek. Masę wylać do foremek lub miseczek wyłożonych folia spożywczą i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika. przed podaniem wyłożyć
sorbet z foremek na talerz, usuwając folie. Deser można udekorować
cynamonem oraz
owocami i podawać ze słodkim sosem
owocowym lub
czekoladowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: