ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogruszki 500 gramówcukier 3 łyżek stołowychsok z cytryny według uznaniacukier waniliowy według uznaniaWykonanie:Gruszki umyć, obrać i pokroić w cząstki. Zagotować 2,5 szklanki wody z cukrem waniliowym lub wanilią i cukrem. Do wrzącego syropu włożyć gruszki. Ugotować do miękkości. Odstawić. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny lub koncentratem z róży. Ostudzić wstawiając naczynie z kompotem do zimnej wody. Oziębić w lodówce. Przed podaniem kompot przelać do salaterki.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaKomentarze:Autor: smakoszData: 2009-10-11Droga Izo zapomniałaś o najważniejszym składniku kompotu z gruszek!A gdzie goździki ...na tą proporcje 2-3 wystarczą... smacznego...Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: