ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 200 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopołówki gruszek 4 sztukżółtka 3 sztukcukier 6 łyżek stołowychgroszkówka 40 mililitrówmascarpone 200 gramówsok z cytryny 1 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 łyżek deserowychbezy 100 gramówWykonanie:Umyte, obrane gruszki zmiksować. Ubić żółtka z cukrem w kąpieli wodnej. Pod koniec ubijania dodać alkohol, odstawić.Zmiksować serem z sokiem z cytryny oraz cukrem waniliowym, dodać masę żółtkową, zmiksowane gruszki oraz rozkruszone bezy i wymieszać. Masę wylać do foremek (filiżanek) wyłożonych folią spożywczą. Wstawić do zamrażalki na kilka godzin. Przed podaniem wyjąć z foremek na talerz, usunąć folię i udekorować owocami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: