ßßß Cookit - przepis na Wołowina w sosie czekoladowym

Wołowina w sosie czekoladowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwica wołowa 400 gramów
masło 2 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
wino białe 0,5 szklanek
woda 0,5 szklanek
czekolada gorzka 30 gramów
płatki chilli 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebule i czosnek drobno posiekać. Umyte, osuszone mięso pokroić na cienkie plastry, oprószyć pieprzem oraz solą i usmażyć z obu stron na oleju z masłem (ok. 20 sekund z każdej strony). Dodać cebulę oraz czosnek, wlać wino oraz wodę, przykryć i dusić jeszcze 15 minut. Dodać połamaną czekoladę oraz chilli i dusić kolejne 10 minut bez przykrycia. Przed podaniem można posypać całość tartym żółtym serem. Podawać z czerwoną fasolą i ryżem.
Uwagi:
Płatki chilli można zastąpić jedną posiekana papryczką albo 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10209/Wolowina-w-sosie-czekoladowym