ßßß Cookit - przepis na Tradycyjne kotleciki

Tradycyjne kotleciki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
olej 6 łyżek stołowych
natka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
bułka tarta 80 gramów
śmietana 4 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek stołowych
majeranek 0,5 łyżek deserowych
sól 2 łyżek deserowych
pieprz według uznania
Wykonanie:
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Posiekany czosnek, natkę i cebulę dodać do mięsa mielonego. dodać jajko, bułkę tartą, śmietanę, musztardę, przyprawy i dokładnie wymieszać masę mięsną. Wilgotnymi dłońmi formować okrągłe, spłaszczone kotleciki. Smażyć na oleju z obu stron na złoto-brązowo.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4506/Tradycyjne-kotleciki