Wykonanie
Składniki:850g
mięsa mielonego,2 łyżki
musztardy,2 łyżki
majeranku,2
jajka,3 łyżki
bułki tartej + dodatkowo do obtoczenia kotletów,ok.3/4 szklanki
mleka - moja szklanka ma 250ml ( jeżeli wolisz bardziej zbite kotlety, dodaj mniej
mleka),1
cebula,3 ząbki
czosnki,
sól,
pieprz,
olej,1 łyżka
masła.Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce
masła. Lekko przestudzić.Do
mięsa dodać
musztardę,
majeranek,
jajka, 3 łyżki
bułki tartej,
mleko, przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnku,
sól,
pieprz, podsmażoną
cebulę i dokładnie wymieszać. Formować kotlety i obtaczać w
bułce tartej. Rozgrzać tłuszcz i smażyć na niewielkim ogniu z obu stron do zarumienienia - smażyć po przykryciem.
Smacznego!!!