ßßß Cookit - przepis na Tajskie curry z cukinią

Tajskie curry z cukinią

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z kurczaka 4 sztuk
cukinia 1 sztuk
limonka 1 sztuk
broszek mrożony 100 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
pasta curry zielona 2 łyżek deserowych
mleko kokosowe 400 mililitrów
listki kolendry 0,5 szklanek
Wykonanie:
Umyta cukinie przekroić w poprzek na pół i pokroić na plastry. Gorącą wodą opłukać groszek i pozostawić do rozmrożenia. Filety pokroić na cienkie plasterki i podsmażyć na oliwie 0k. 4 minuty. Dodać pastę curry, wymieszać i wrzucić na patelnie cukinie oraz groszek. Mieszając, podsmażać 2 minuty i wlać mleko kokosowe. Dusić 10 minut na małym ogniu. doprawić sokiem z limonki oraz kolendrą.
Uwagi:
Do potrawy można też wykorzystać pędy bambusa lub marchewkę.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Tajlandzka
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10250/Tajskie-curry-z-cukinia