No i muszę powiedzieć, że w końcu już po Świętach!Przejedzeni kapustą, rybami no i ja sernikiem bo zjadłam przecież całą blaszkę, z przyjemnością wyczarowałam orientalne "coś"Dlaczego "coś"?Otóż odłożyłam jedną pierś z kurczaka z myślą, że zrobię w końcupierożki won ton i niestety nic z tego nie wyszło gdyż uznałam,że w lodówce jeszcze skromne zapasy, które należy użyć i takim oto sposobem powstało "coś" na styl tajski,a że kuchnia orientalna ma u nas szczególne uznanie zjedliśmypyszne curry z kurczaka z przyjemnością a jeszcze bardziej przyjemniemi się pichciło :-)A teraz zapraszam do mojego orientalnego stołu!mojego przepisuSkładniki: na 2 porcje1 duża pierś z kurczaka1 papryczka zielona chilli1 papryka czerwona1/2 papryki zielonej2 ząbki czosnku2 łyżki tajskiego sosu sojowego1 łyżka sosu tajskiego z limonką i kolendrą1/2 szklanki mleczka kokosowego2 łyżeczki czerwonej pasty curry2 łyżki oliwy z oliwek (użyłam chilli)opakowanie makaronu ryżowegoPrzygotowanie:Pokroić kurczaka na dosyć szerokie paski.Rozgrzać olej, wrzucić pocięte mięso na 2 minuty.Dodać tajski sos sojowy oraz sos z limonki i kolendry.Wrzucić pokrojone w paski papryki i dusić 5 minut.Wlać mleczko kokosowe, dodać pastę curry i dokładnie rozprowadzić do połączeniaskładników.Makaron ryżowy zalać wrzącą wodą i odstawić na 5 minut.Przełożyć do sita i na chwilę odstawić.Wrzucić makaron do sosu delikatnie mieszając.Podawać od razu.Smacznego!Dodaję do akcji: