ßßß Cookit - przepis na Szynka pieczona nadziewana

Szynka pieczona nadziewana

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 105 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
szynka surowa 1 kilogramów
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuk
vegeta według uznania
pieprz mielony według uznania
miód 1 łyżek deserowych
musztarda 1 łyżek deserowych
olej 1 łyżek stołowych
marchewka 4 sztuk
kukurydza 1 puszka
kiełbasa 6 sztuk
majeranek według uznania
natka pietruszki według uznania
groszek 1 sztuk
Wykonanie:
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym, posypujemy vegetą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Ząbki czosnku przekrawamy na pół. Ostrym nożykiem robimy otwory w mięsie i wciskamy w nie kawałki czosnku.
Ze wszystkich stron smarujemy mięso olejem i przekładamy na rozłożony arkusz folii aluminiowej. Smarujemy miodem, a potem musztardą.
Cebulę kroimy w talarki i półtalarki, kiełbasę lub boczek w plasterki, obkładamy mięso cebulą. Na warstwie cebuli układamy plasterki kiełbasy lub boczku i posypujemy suszonym majerankiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200-220st. Pieczemy ok. 1-1,5 godziny.
Uwagi:
Szynkę można pokroić na chleb.
Można również podawać ją na gorąco z gotowanym kalafiorem, brokułem, marchewką z groszkiem i kukurydzą.
Plastry kiełbasy myśliwskiej lub wędzonego boczku.
Autor: amr5
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8299/Szynka-pieczona-nadziewana