Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 105 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szynka surowa 1 kilogramów
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuk
vegeta według uznania
pieprz mielony według uznania
miód 1 łyżek deserowych
musztarda 1 łyżek deserowych
olej 1 łyżek stołowych
marchewka 4 sztuk
kukurydza 1 puszka
kiełbasa 6 sztuk
majeranek według uznania
natka pietruszki według uznania
groszek 1 sztukWykonanie:
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym, posypujemy
vegetą i świeżo zmielonym
czarnym pieprzem. Ząbki
czosnku przekrawamy na pół.
Ostrym nożykiem robimy otwory w
mięsie i wciskamy w nie kawałki
czosnku.Ze wszystkich stron smarujemy
mięso olejem i przekładamy na rozłożony arkusz folii aluminiowej. Smarujemy
miodem, a
potem musztardą.
Cebulę kroimy w talarki i półtalarki,
kiełbasę lub
boczek w plasterki, obkładamy
mięso cebulą. Na warstwie
cebuli układamy plasterki
kiełbasy lub
boczku i posypujemy suszonym
majerankiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200-220st. Pieczemy ok. 1-1,5 godziny.Uwagi:
Szynkę można pokroić na
chleb.Można również podawać ją na gorąco z gotowanym
kalafiorem,
brokułem,
marchewką z
groszkiem i
kukurydzą.Plastry
kiełbasy myśliwskiej lub
wędzonego boczku.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: