Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoskrzydełka kurze 800 gramów
masło 5 łyżek stołowych
miód 5 łyżek stołowych
keczup pikantny 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
sos sojowy 3 łyżek stołowych
przyprawa korzenna do
piwa 1 łyżek deserowych
wódka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:W rondelku stopić
masło, dodać
miód, przyprawę korzenną,
keczup,
sok cytrynowy,
sos sojowy,
wódkę oraz szczyptę
soli i
pieprzu. Marynatę podgrzewać 2 minuty na małym ogniu, mieszając. Ciepłą posmarować umyte, osuszone skrzydełka. Wstawić pod przykryciem na 3h do lodówki. Blachę wyłożyć folią aluminiowa. Pojedynczą warstwą ułożyć skrzydełka i polać marynatą. Piec 25 minut na rumiano w 180 stopniach. W trakcie pieczenia skrzydełka raz obrócić, aby zrumieniły się z obu stron.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: