Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina zadnia bez kości 1,5 kilogramów
sok z cytryny 2 sztuk
migdały 50 gramów
masło 2 łyżek stołowych
miód 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso natrzeć
solą oraz
pieprzem i skropić 1/4
soku z cytryny. wstawić do lodówki na 3 godziny.Sparzone
migdały obrać ze skórki. Wyjęte z lodówki
mięso nakłuwać wąskim,
ostrym nożem i szpikować
migdałami. Można dodatkowo naszpikować pieczeń igiełkami
rozmarynu.
Mięso obsmażyć na rozgrzanym
maśle, przełożyć do brytfanny i polać
masłem. Piec ok. 70 minut w 200 stopniach. Podczas pieczenia skrapiać
mięso miodem wymieszanym z
sokiem z cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: