ßßß Cookit - przepis na Cielęcina z migdałami

Cielęcina z migdałami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina zadnia bez kości 1,5 kilogramów
sok z cytryny 2 sztuk
migdały 50 gramów
masło 2 łyżek stołowych
miód 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem i skropić 1/4 soku z cytryny. wstawić do lodówki na 3 godziny.
Sparzone migdały obrać ze skórki. Wyjęte z lodówki mięso nakłuwać wąskim, ostrym nożem i szpikować migdałami. Można dodatkowo naszpikować pieczeń igiełkami rozmarynu. Mięso obsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do brytfanny i polać masłem. Piec ok. 70 minut w 200 stopniach. Podczas pieczenia skrapiać mięso miodem wymieszanym z sokiem z cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10288/Cielecina-z-migdalami