Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina 500 gramów
szynka, plastry 200 gramów
ziemniaki 3 sztuk
masło 30 gramów
mąka 30 gramów
żółtka 2 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso oprószyć
solą oraz
pieprzem i upiec do miękkości. Ostudzone
mięso pokroić w plastry. Układać w żaroodpornym naczyniu, przekładając plastrami
szynki.Sos: wymieszać
śmietanę,
żółtka,
mąkę,
masło i
sok z cytryny, posolić.Z obu stron
mięsa ułożyć wydrążone
ziemniaki, zalać sosem i upiec w bardzo gorącym piekarniku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: