Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina zadnia bez kości 1,5 kilogramów
miód 100 gramów
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
migdały 50 gramów
masło 2 łyżek stołowychWykonanie:Umyte, osuszone
mięso mocno wygnieść ręką, natrzeć
sola oraz
pieprzem. Skrop8ić
sokiem z cytryny i odstawić na 3 godziny do lodówki.Sparzone wrzątkiem
migdały obrać ze skórki.
Mięso nakłuwać
ostrym nożem i szpikować ją
migdałami. Ułożyć w brytfannie, polać stopionym
masłem i piec 10-15 minut w 225 stopniach, a
potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze ok. 60 minut. Podczas
pieczenia mięso bardzo często skrapiać
miodem wymieszanym z
sokiem z cytryny oraz wytwarzającym się sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: