Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopodudzia
kurczaka 750 gramów
limonki 2 sztuk
sos sojowy 2 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
pieprz według uznaniaWykonanie:Marynata: wymieszać
sos sojowy z
miodem,
sokiem z cytryny oraz spora szczypta
pieprzu.Opłukane, osuszone
mięso zalać marynatą, wymieszać i odstawić na 2 godziny do lodówki. Osączone ułożyć na tackach do grilla i piec 30 minut, często obracając. Podawać na plasterkach
limonki lub
cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: