ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoryż błyskawiczny 1 sztukkurkuma 1 łyżek deserowychfilet z imdyka 600 gramówgroszek konserwowy 1 puszkamąka 1 łyżek stołowychvegeta według uznaniaśmietana 300 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Zagotować wodę, posolić, wsypać ryż i kurkumę. Gotować 10 minut, odcedzić. Umyte, osuszone mięso pokroić w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzany olej i mieszając, smażyć 8 minut. Oprószyć mąką, zasmażyć, zalać śmietaną, mieszając, zagotować. Jeśli sos jest za gęsty rozprowadzić odrobina wody (można dolać odrobinę białego wina). Wymieszać z osączonym groszkiem. Doprawić do smaku vegetą i pieprzem. Potrawkę podawać z ryżem.Uwagi:Danie można posypać posiekanymi pomidorami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: