Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 48(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 1 szklaneksok z
jabłek 0,25 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
białko 2 sztuk
mąka pszenna 1 szklanek
płatki owsiane 0,5 szklanek
otręby pszenne 0,5 szklanek
proszek do pieczenia 0,25 łyżek deserowych
mleko w proszku odtłuszczone 0,25 szklanek
waniliowy aromat 1,5 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
tłuszcz roślinny według uznania
morele suszone 100 gramówWykonanie:Ubij pełne
mleko, skoncentrowany sok,
masło,
jajko i
białka w dużej misce. Dodaj pozostałe składniki z
wanilią włącznie (lub
cynamonem) i ubij całość na jednolitą masę. Dodaj posiekane
morele. Mocno rozgrzej tłuszcz na blasze lub patelni. Zmniejsz płomień i łyżką nakładaj
ciasteczka o średnicy 5 cm. Po dwóch minutach,kiedy na powierzchni placuszków zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza, a spód będzie lekko zarumieniony, odwróć je na drugą stronę na następną minutę albo dłużejUwagi:
Proszek do pieczenia niskosodowy.
Cynamon według uznania, niekonieczny jest w przepisie. 4 naleśnik = 0,6 porcji produktów pełnoziarnistych 0,5 porcji
białka trochę wapnia 0,2 porcji tłuszczuAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPowyżej 1 rokuKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-19zdrowo i smacznieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: