Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
cebula 4 sztuk
sól według uznania
jaja 2 sztuk
mąka przenna 5-7 łyżek stołowych
pieprz według uznania
mięso gulaszowe 60 dekagramów
sos pieczeniowy knorr 1 porcja
ser żółty 15 dekagramów
ogórek 6 sztuk
olej według uznaniaWykonanie:
Ziemniaki zetrzeć z
cebulą, dodać
sól,
pieprz,
jaja,
mąkę wymieszać na jednolitą masę. Usmażyć placki wielkość jak kto lubi małe lub duże:):)
Mięso podsmażyć z jedną
cebulą dodać
przyprawy. Wymieszać sos z
wodą dodać do
mięsa. Placki polać sosem, posypać zatartym
serem i jeść z
ogórkiem.SmacznegoUwagi:Można podać bez
sera. Ja osobiście wole
ogórek kiszony.
Mięso gulaszowe lub
filet z kurczakaAutor: WubeZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: