ßßß Cookit - przepis na Kopytka z kiełbasą

Kopytka z kiełbasą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka pszenna 2 szklanek
ziemniaki 5 sztuk
jajko 1 sztuk
sól według uznania
kiełbasa cienka 100 gramów
cebula 1 sztuk
pieprz według uznania
olej do smażenia 3 łyżek stołowych
rosołek 1 kostek
Wykonanie:
Ziemniaki ugotuj w łupinach, obierz, przeciśnij przez praskę. Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj ziemniaki, jajko, sól, wyrób ciasto. Formuj wałeczki i pokrój w romby. Gotuj w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia.
Sos: cebulę pokrój w paski, lekko podsmaż na oleju, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę. Podlej wodą, dodaj rosołek zagęść mąką.
Uwagi:
Do sosu można dodać pieczarki.
Autor: renataliw
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7827/Kopytka-z-kielbasa