Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 2 szklanek
ziemniaki 5 sztuk
jajko 1 sztuk
sól według uznania
kiełbasa cienka 100 gramów
cebula 1 sztuk
pieprz według uznania
olej do smażenia 3 łyżek stołowychrosołek 1 kostekWykonanie:
Ziemniaki ugotuj w łupinach, obierz, przeciśnij przez praskę.
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj
ziemniaki,
jajko,
sól, wyrób ciasto. Formuj wałeczki i pokrój w romby. Gotuj w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia.Sos:
cebulę pokrój w paski, lekko podsmaż na
oleju, dodaj pokrojoną w kostkę
kiełbasę. Podlej
wodą, dodaj rosołek zagęść
mąką.Uwagi:Do sosu można dodać
pieczarki.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: