ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomąka pszenna 2 szklanekziemniaki 5 sztukjajko 1 sztuksól według uznaniakiełbasa cienka 100 gramówcebula 1 sztukpieprz według uznaniaolej do smażenia 3 łyżek stołowychrosołek 1 kostekWykonanie:Ziemniaki ugotuj w łupinach, obierz, przeciśnij przez praskę. Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj ziemniaki, jajko, sól, wyrób ciasto. Formuj wałeczki i pokrój w romby. Gotuj w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia.Sos: cebulę pokrój w paski, lekko podsmaż na oleju, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę. Podlej wodą, dodaj rosołek zagęść mąką.Uwagi:Do sosu można dodać pieczarki.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: