Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieczywo tostowe 3 sztuk
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
jajka 3 sztuk
mielone mięso 75 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
ostra papryka według uznania
marchewka 75 dekagramów
olej 3 łyżek stołowychrosół 170 mililitrów
pieprz cayane według uznaniamielona
kolendra 1 szczypta
natka pietruszki 1 sztuktłuszcz według uznania
bułka tarta według uznaniaWykonanie:
Pieczywo namoczyć w zimnej wodzie.
Cebule i
czosnek obrać, drobniutko posiekać.
Mięso zagnieść z
cebulą,
czosnkiem,
jajkami,
solą,
pieprzem i
papryką. Okrągłą formę posmarować tłuszczem, posypać
tartą bułką,wypełnić
mięsem. Piec 30-35 min w temp. 200°C.
Marchewkę obrać, jedną pokroić w szerokie, pozostałą w cienkie paseczki (wzdłuż).
Mięso przełożyć na blachę, piec jeszcze 10 min w tej samej temperaturze. Szerokie paski
marchewki dusić 2 min na
oleju. Dodać resztę
marchewki. Podlać rosołem, dusić jeszcze 5 min, przyprawić
cayenne.
Marchewkę wymieszać z
kolendra, ułożyć na pieczeni. Danie udekorować
pietruszką.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: