Wykonanie
Kotlety z
kalafiora to smaczne urozmaicenie dla częstych,
mięsnych obiadów. Jak dla mnie te kotleciki są super i myślę że wam również zasmakują.
SKŁADNIKI :1
kalafior średniej wielkości, ugotowany, odcedzony i ostudzony1
cebula pokrojona w kostkę2 łyżki
skrobi kukurydzanej , jak nie mamy możemy ją zastąpić zwykłą
mąką2
jajka2 ząbki
czosnku przeciśnięte przez praskę
sól,
pieprz,
ostra papryka do smaku
natka pietruszki i
koperek drobno pokrojone
bułka tartaolejPRZYGOTOWANIE :
Kalafiora przekładamy do miski i ubijamy go tłuczkiem do
ziemniaków aż będzie dobrze rozdrobniony.Dodajemy
cedule,
jajka,
mąkę przyprawy,
czosnek i dokładnie mieszamy.Ręką formujemy małe kotleciki, i obtaczamy w
bułce tartej. Pieczemy na drobinie
oleju po kilka minut z jednej i drugiej strony. Podajemy ciepłe z surówka lub innymi dodatkami. Smacznego.