ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomelon mały 1 sztuktruskawki 500 gramówsyrop klonowy 4 łyżek stołowychśmietana kremówka 130 gramówcukier 4 łyżek stołowychlody orzechowe 500 mililitrówcytryna 0,5 sztukwafle 4 sztukwiórki kokosowe według uznaniaczekolada tarta według uznaniaWykonanie:Melon przekroić na krzyż, z każdej ćwiartki okrągłą łyżką wydrążyć pestki, ćwiartki obrać ze skórki, a miąższ pokroić na kawałki. Oczyszczone truskawki, kilka odłożyć do dekoracji, a resztę pokroić na kawałki. Kawałki melona i połowę pokrojonych truskawek wymieszać i skropić połową syropu klonowego, odstawić w chłodne miejsce.Śmietanę ubić z łyżeczką cukru i przełożyć do szprycy o dużym okrągłym otworze, dobrze schłodzić. Pozostałe truskawki wrzucić do melaksera, dosypać resztę cukru, dolać syrop klonowy i zmiksować na gładki sos.Łyżką do lodów zanurzaną w gorącej wodzie nabierać małe porcje lodów i formować kulki. Układać w dekoracyjnych pucharkach. Na lodach ułożyć kawałki melona z truskawkami i polać sosem. Na wierzch kolistym ruchem wyciskać rozety bitej śmietany. Każdą porcję udekorować waflem i całymi truskawkami. Gotowy deser posypać wiórkami kokosowymi i drobno startą czekoladą. Podawać natychmiast.Uwagi:Czekoladę można zastąpić sproszkowanym cynamonem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomelon mały 1 sztuktruskawki 500 gramówsyrop klonowy 4 łyżek stołowychśmietana kremówka 130 gramówcukier 4 łyżek stołowychlody orzechowe 500 mililitrówcytryna 0,5 sztukwafle 4 sztukwiórki kokosowe według uznaniaczekolada tarta według uznaniaWykonanie:Melon przekroić na krzyż, z każdej ćwiartki okrągłą łyżką wydrążyć pestki, ćwiartki obrać ze skórki, a miąższ pokroić na kawałki. Oczyszczone truskawki, kilka odłożyć do dekoracji, a resztę pokroić na kawałki. Kawałki melona i połowę pokrojonych truskawek wymieszać i skropić połową syropu klonowego, odstawić w chłodne miejsce.Śmietanę ubić z łyżeczką cukru i przełożyć do szprycy o dużym okrągłym otworze, dobrze schłodzić. Pozostałe truskawki wrzucić do melaksera, dosypać resztę cukru, dolać syrop klonowy i zmiksować na gładki sos.Łyżką do lodów zanurzaną w gorącej wodzie nabierać małe porcje lodów i formować kulki. Układać w dekoracyjnych pucharkach. Na lodach ułożyć kawałki melona z truskawkami i polać sosem. Na wierzch kolistym ruchem wyciskać rozety bitej śmietany. Każdą porcję udekorować waflem i całymi truskawkami. Gotowy deser posypać wiórkami kokosowymi i drobno startą czekoladą. Podawać natychmiast.Uwagi:Czekoladę można zastąpić sproszkowanym cynamonem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: