Wykonanie
Dzisiaj mam dla Was najprostszy
mus czekoladowy jaki tylko może być :) Bez
jajek, bez wielkiego kombinowania. U mnie z
białej czekolady, ale śmiało możecie zamienić ją na gorzką i mus też będzie smakował fantastycznie :)W połączeniu z
owocami - bomba. Rozpłynęliśmy się podczas próbowania :)
Potrzebujemy:300 ml schłodzonej
śmietany kremówki 36%100 g
białej czekolady (lub gorzkiej)około 10-15 mrożonych
truskawek1/2 łyżki
cukrudodatkowo:
owoce, posypka z serduszkami
Czekoladę łamiemy na kawałki, rozpuszczamy w kąpieli
wodnej lub w mikrofali.Schładzamy żeby nie była gorąca.Mocno schłodzoną
śmietanę kremówkę ubijamy mikserem aż będzie puszysta (uwaga!
Śmietany nie można za długo ubijać. Bądź czujny :) ).Na koniec ubijania dodajemy powoli rozpuszczoną
czekoladę. Chwilę miksujemy.Przekładamy do miseczek, schładzamy minimum 30 minut w lodówce.
Truskawki posypujemy
cukrem, rozmrażamy. Rozmrożone miksujemy blenderem.
Mus czekoladowy polewamy sosem
truskawkowym, na wierzch układamy
owoce i posypkę.Gotowe. Smacznego! :)