ßßß
Cookit - przepis na Mus z białej czekolady z truskawkami i tymiankiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Mus z białej czekolady z truskawkami i tymiankiem
Składniki
Śmietana kremówka
Czekolada
Truskawka
Cukier
Tymianek
Wykonanie
Zapraszam na kolejną odsłonę musowego szaleństwa. Tym razem
biała czekolada
z
truskawkami
i świeżym
tymiankiem
.500 ml
śmietany kremówki 30%
200 g
białej czekolady
400-500 g
truskawek
30-50 g
cukru
świeży
tymianek
Czekoladę
rozpuszczamy w kąpieli
wodnej
. Kremówkę ubijamy. Rozpuszczoną
czekoladę
łączymy z kremówką, dokładnie mieszamy. Mus przelewamy do naczyń i wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki (możemy też mus zjeść od razu po przygotowaniu). Przed podaniem miksujemy
truskawki
z
cukrem
. Mus
truskawkowy
wlewamy do każdego naczynka z
musem czekoladowym
. Całość ozdabiamy świeżym
tymiankiem
.
Źródło:
http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/mus-z-bialej-czekolady-z-truskawkami-i-tymiankiem
Przepisy powiązane
Mus z białej czekolady. Deser na Walentynki
Deser truskawkowy
Koktajl truskawkowy z mojego dzieciństwa
Mus z białej czekolady z sosem truskawkowym
Crème brûlée z białą czekoladą
Składniki powiązane (0)