ßßß Cookit - przepis na Mus z białej czekolady z truskawkami i tymiankiem

Mus z białej czekolady z truskawkami i tymiankiem

nazwa

Wykonanie

Zapraszam na kolejną odsłonę musowego szaleństwa. Tym razem biała czekolada z truskawkami i świeżym tymiankiem.
500 ml śmietany kremówki 30%
200 g białej czekolady
400-500 g truskawek
30-50 g cukru
świeży tymianek
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kremówkę ubijamy. Rozpuszczoną czekoladę łączymy z kremówką, dokładnie mieszamy. Mus przelewamy do naczyń i wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki (możemy też mus zjeść od razu po przygotowaniu). Przed podaniem miksujemy truskawki z cukrem. Mus truskawkowy wlewamy do każdego naczynka z musem czekoladowym. Całość ozdabiamy świeżym tymiankiem.
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/mus-z-bialej-czekolady-z-truskawkami-i-tymiankiem