ßßß Cookit - przepis na Galaretka żurawinowa

Galaretka żurawinowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
żurawiny 500 gramów
cukier 500 gramów
żelatyna 1.5 łyżek deserowych
Wykonanie:
Oczyszczone, osuszone żurawiny trochę odłożyć, a resztę zmiażdżyć. Dodać 2 szklanki zimnej wody i gotować na wolnym ogniu, aż owoce się rozgotują. Sok przecedzić przez sito wyłożone gazą i ponownie zagotować. Wsypać cukier i gotować, aż kropla galaretki wylana na zimny talerzyk będzie krzepnąć. Włożyć cale owoce i połączyć z żelatyną. Odstawić do ostygnięcia, a przed podaniem pokroić galaretkę w kostkę.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10902/Galaretka-zurawinowa