Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żurawiny 500 gramów
cukier 500 gramów
żelatyna 1.5 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone, osuszone
żurawiny trochę odłożyć, a resztę zmiażdżyć. Dodać 2 szklanki zimnej
wody i gotować na wolnym ogniu, aż
owoce się rozgotują. Sok przecedzić przez sito wyłożone gazą i ponownie zagotować. Wsypać
cukier i gotować, aż kropla
galaretki wylana na zimny talerzyk będzie krzepnąć. Włożyć cale
owoce i połączyć z
żelatyną. Odstawić do ostygnięcia, a przed podaniem pokroić
galaretkę w kostkę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: