ßßß Cookit - przepis na Żurawina na zimno do słoików + film

Żurawina na zimno do słoików + film

nazwa

Składniki

Wykonanie

Żurawina na zimno do słoików to smakowity dodatek do gorącej herbaty w chłodne dni. Dzięki zawartości dużej ilości witamin, zadba o naszą odporność gdy zawita zima. Tak przygotowana żurawina nie wymaga pasteryzacji jest bardzo prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna .
składniki na 4 słoiczki po 300 ml
1 litr żurawin
1 kg cukru
przepis
Przebrane i opłukane owoce żurawiny miksujemy blenderem aby puściły sok, dodajemy cukier i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na jeden dzień .
Następnego dnia żurawinę z cukrem mieszamy, jej objętość się znacznie zwiększy ponieważ żurawina puści jeszcze więcej soku .
Do wyparzonych słoiczków przekładamy żurawinę, zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce, nie pasteryzujemy .
Źródło:http://smakowitedania.blogspot.com/2013/09/zurawina-na-zimno-do-soikow-film.html