Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość CzegoSok z
żurawiny 1 szklanek
cukier 2 łyżek stołowych
wino czerwone 2 łyżek stołowych
żelatyna 2,5 łyżek deserowychWykonanie:
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości soku, a do reszty soku dodać
cukier i
wino. Sok mocno podgrzać, ale nie dotować. Dodać napęczniałą
żelatynę, mieszać, aż się rozpuści. Sok rozlać do małych foremek opłukanych zimna
wodą, ostudzić i wstawić do lodówki. Stężałą
galaretkę wyjąć z foremek i podawać jako dodatek do dań z drobiu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: