ßßß Cookit - przepis na Jabłka pieczone w całości - dodatek do mięsa

Jabłka pieczone w całości - dodatek do mięsa

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
renety szare 4 sztuk
żurawina smażona 0,5 szklanek
Wykonanie:
Umyć jabłka, wydrążyć gniazda nasienne tak, by nie przebić jabłek na wylot. Nałożyć do środka po łyżeczce konfitury. Jabłka zawinąć w folie aluminiową i wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podawać jako dodatek do mięsa.
Uwagi:
Żurawinę smażona można zastąpić smażonymi borówkami lub smażoną jarzębiną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9813/Jablka-pieczone-w-calosci---dodatek-do-miesa