Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorenety szare 4 sztuk
żurawina smażona 0,5 szklanekWykonanie:Umyć
jabłka, wydrążyć gniazda nasienne tak, by nie przebić
jabłek na wylot. Nałożyć do środka po łyżeczce
konfitury.
Jabłka zawinąć w folie aluminiową i wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podawać jako dodatek do
mięsa.Uwagi:
Żurawinę smażona można zastąpić smażonymi
borówkami lub smażoną jarzębiną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: