Wykonanie
« Powrót  Kopytka
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka ziemniaczana 1 szklanek
mąka 1 szklanek
ziemniaki 1 kilogramów
sól według uznania
jajko 1 sztuk
sezam według uznania
filet z kurczaka 200 gramów
pomidor 1 sztuk
papryka 1 sztuk
olej według uznania
cebula 1 sztuksos
paprykowy 1 sztukWykonanie:
Ziemniaki ugotować zmielić maszynką do
mięsa, dodać
mąkę ziemniaczaną i
mąkę zwykłą
jajko i szczyptę
soli. Zagniatamy. Z powstałej masy wałkujemy rulonik, który kroimy w paseczki. Wrzucamy do gotującej się osolonej
wody i gotujemy
póki nie wypłyną, od czasu do czasu mieszając. Po wyciągnięciu hartujemy zimna
wodą.Sos:
cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na złoty kolor, dodajemy do
cebuli paprykę i smażymy razem
póki nie będzie miękkie.Następnie smażymy
fileta z kurczaka pokrojonego w kostkę. Łączymy wszystkie składniki przyprawiamy i tuż przed końcem dodajemy
pomidora pokrojonego, sos
paprykowy z
torebki dodajemy na samym końcu zgodnie z poleceniami na opakowaniu.Zagotowujemy. Wszystko posypujemy
sezamem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: MysiaczeqData: 2010-08-10po wielkopolsku szagówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: