ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomąka ziemniaczana 1 szklanekmąka 1 szklanekziemniaki 1 kilogramówsól według uznaniajajko 1 sztuksezam według uznaniafilet z kurczaka 200 gramówpomidor 1 sztukpapryka 1 sztukolej według uznaniacebula 1 sztuksos paprykowy 1 sztukWykonanie:Ziemniaki ugotować zmielić maszynką do mięsa, dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę zwykłą jajko i szczyptę soli. Zagniatamy. Z powstałej masy wałkujemy rulonik, który kroimy w paseczki. Wrzucamy do gotującej się osolonej wody i gotujemy póki nie wypłyną, od czasu do czasu mieszając. Po wyciągnięciu hartujemy zimna wodą.Sos: cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na złoty kolor, dodajemy do cebuli paprykę i smażymy razem póki nie będzie miękkie.Następnie smażymy fileta z kurczaka pokrojonego w kostkę. Łączymy wszystkie składniki przyprawiamy i tuż przed końcem dodajemy pomidora pokrojonego, sos paprykowy z torebki dodajemy na samym końcu zgodnie z poleceniami na opakowaniu.Zagotowujemy. Wszystko posypujemy sezamem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: MysiaczeqData: 2010-08-10po wielkopolsku szagówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: