ßßß Cookit - przepis na Kopytka

Kopytka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Kopytka
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka ziemniaczana 1 szklanek
mąka 1 szklanek
ziemniaki 1 kilogramów
sól według uznania
jajko 1 sztuk
sezam według uznania
filet z kurczaka 200 gramów
pomidor 1 sztuk
papryka 1 sztuk
olej według uznania
cebula 1 sztuk
sos paprykowy 1 sztuk
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować zmielić maszynką do mięsa, dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę zwykłą jajko i szczyptę soli. Zagniatamy. Z powstałej masy wałkujemy rulonik, który kroimy w paseczki. Wrzucamy do gotującej się osolonej wody i gotujemy póki nie wypłyną, od czasu do czasu mieszając. Po wyciągnięciu hartujemy zimna wodą.
Sos: cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na złoty kolor, dodajemy do cebuli paprykę i smażymy razem póki nie będzie miękkie.Następnie smażymy fileta z kurczaka pokrojonego w kostkę. Łączymy wszystkie składniki przyprawiamy i tuż przed końcem dodajemy pomidora pokrojonego, sos paprykowy z torebki dodajemy na samym końcu zgodnie z poleceniami na opakowaniu.Zagotowujemy. Wszystko posypujemy sezamem.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Mysiaczeq
Data: 2010-08-10
po wielkopolsku szagówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5604/Kopytka