Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
kakao 2 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
cukier puder 1 szklanek
margaryna 100 gramów
dżem z czarnych
porzeczek 2 łyżek stołowych
masło 200 gramów
cukier puder 7 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
serek homogenizowany 250 gramów
porzeczki czarne 200 gramów
polewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:Do rondla dać
margarynę,
cukier puder,
dżem,
kakao, wbić
jajka i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać
mleko,
mąkę i
sodę, mieszać do połączenia się składników. Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Zimne ciasto przekroić
ostrym nożem na 2 placki.
Masło zmiksować z
cukrem pudrem i
cukrem waniliowym na jednolita masę, miksować do uzyskania puszystego kremu, dodać
serek. Krem wymieszać z oczyszczonymi, osączonymi
porzeczkami. Placki przełożyć kremem i schłodzić w lodówce. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu i polać nią fantazyjnie ciasto.Uwagi:Do ciasta można użyć również innych
owoców, ale wówczas
dżem powinien być z tych samych
owoców.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: