ßßß Cookit - przepis na Wuzetka z czarnymi porzeczkami

Wuzetka z czarnymi porzeczkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
kakao 2 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
cukier puder 1 szklanek
margaryna 100 gramów
dżem z czarnych porzeczek 2 łyżek stołowych
masło 200 gramów
cukier puder 7 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
serek homogenizowany 250 gramów
porzeczki czarne 200 gramów
polewa czekoladowa 1 sztuk
Wykonanie:
Do rondla dać margarynę, cukier puder, dżem, kakao, wbić jajka i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać mleko, mąkę i sodę, mieszać do połączenia się składników. Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Zimne ciasto przekroić ostrym nożem na 2 placki.
Masło zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na jednolita masę, miksować do uzyskania puszystego kremu, dodać serek. Krem wymieszać z oczyszczonymi, osączonymi porzeczkami. Placki przełożyć kremem i schłodzić w lodówce. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu i polać nią fantazyjnie ciasto.
Uwagi:
Do ciasta można użyć również innych owoców, ale wówczas dżem powinien być z tych samych owoców.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9256/Wuzetka-z-czarnymi-porzeczkami