Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
margaryna 1 kostek
jajko 2 sztuk
cukier 0.75 szklanek
dżem 2 łyżek stołowych
kakao 2 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
masło 1 kostek
cukier puder 7 łyżek deserowych
cukier waniliowy 10 gramów
serek homogenizowany 200 mililitrówpolewa
kakaowa 1 sztukWykonanie:Przygotowanie ciasta: zmiksować
margarynę z
cukrem,
dżemem i
kakaem, dodać
jajka i wymieszać do uzyskania jednolitej masy, dodać
mąkę,
mleko,
sodę. Wszystko dobrze wymieszać. Ciasto przelać na dużą blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec ok.30 minut w 170 stopniach. Zimne ciasto przekroić na dwa placki.Przygotowanie kremu:
masło utrzeć z
cukrami, dodawać partiami
serek, cały czas ucierając.Masą przełożyć ciasto i oblać polewą.Uwagi:
naturalny serek homogenizowany, polewa
kakaowa lub czekoladowaAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: