Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
twarożek ziołowy homogenizowany 250 gramów
koperek 2 łyżek stołowych
ser plesniowy 150 gramów
jogurt naturalny 4,5 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznanialistki
zieleniny według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku(uważać, aby się nie rozgotowały). Osączyć i ostudzić. Większe pokroić na ćwiartki, małe zostawić w całości. Posypać posiekanym
koperkiem oraz
pieprzem. Zmiksować
twarożek z
serem,
jogurtem oraz
sokiem cytrynowym. Doprawić rozdrobnionym
czosnkiem,
sola oraz
pieprzem.
Ziemniaki przełożyć do pojemnika i polać sosem
serowym, a na wierzchu ułożyć oczyszczone liście
sałat i
ziół. Pojemnik zamknąć i schłodzić. Przed jedzeniem wymieszać.Uwagi:Listki
zieleniny np.
cykorii,
szpinaku,
roszponki,
rukoli,
endywii,
ziół.
Ziemniaki - bardzo
młodeAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: