ßßß
Na 4 porcje100 g młodych liści szpinaku70 g rukoli50 g małych pieczarek - oczyścić, pokroić na plasterki100 g ugotowanej piersi z kury - pokroić na wąskie paski50 g szynki parmeńskiej - porwać na wąskie paskiDressing2 łyżki oliwy z oliwekdrobno starta skórka 1/2 pomarańczysok 1 pomarańczy1 łyżka jogurtu naturalnegosól, pieprzDressingDo pojemnika z zakrętką wlać oliwę, sok, dodać startą skórkę i jogurt. Zakręcić i potrząsnąć, aż składniki połączą się w puszysty sos. Doprawić solą i pieprzem.SałatkaSzpinak i rukolę wymieszać w dużej misce.Domieszać pozostałe składniki.Polać sosem i od razu serwować.
Doskonałe, aromatyczne, sycące danie!
Smacznego życzy!Viola
Sałatka pomarańczą polana.2013-06-18T10:00:00+01:00Violetta Pdressing|jogurt activia|kuchnia włoska|oliwa|pieczarki|pierś z kury|pomarańcze|rukola|sałatki|szpinak|szynka parmeńska|