Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 24(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
proszek do pieczenia 4,5 łyżek deserowych
otręby pszenne 1,5 szklanek
mąka przenna 1,5 szklanek
rodzynki 1,5 szklanek
dynia z puszki 1,5 szklanek
białko 4 sztuk
jajko 2 sztuk
olej roślinny 0,25 szklanek
sok jabłkowy 1,5 szklanek
tłuszcz roślinny według uznania
Cynamon 2 łyżek deserowychWykonanie:Nagrzej piekarnik do 220 stopni C. Natłuść 24 foremki do babeczek lub włóż je na pergaminowy papier. Połącz koncentrat soku,
olej,
jajko,
białka,
dynię i
rodzynki w misce. Wymieszaj wszystkie składniki, rozgniatając
rodzynki i
dynię. Wymieszaj razem
mąkę,
otręby pszenne,
proszek do pieczenia i
cynamon w dużej misce. Stopniowo dodawaj mieszankę z
dynią, wolno miksując lub mieszając ręcznie całość, aż uzyskasz jednolitą masę. Wlej cisto do wcześniej przygotowanych foremek(nie więcej niż 2/3 wysokości) Piecz je przez 15-20 minut. Sprawdź patyczkiem, czy babeczki są wypieczone. (jeżeli ciasto nie przykleja się do patyczka znaczy że już jest dobrze wypieczone, a jeżeli resztki ciasta przyklejone będą do patyczka , należy jeszcze piec.)Uwagi:
Dynia najlepiej jakby była nie słodzona.
Proszek do pieczenia oczywiście niskosodowy.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPowyżej 1 rokuKomentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-28polecamAutor: Scully16Data: 2009-04-15Floress? Dobre?Autor: FloressData: 2008-12-19Bez
cynamonu ciekawe :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: