Wykonanie
Wiosna wita! Można zrobić coś dla duszy, dla ciała, dla podniebienia. Ja zrobiłam babeczki . Takie wilgotne. Szczerze mówiąc - zjadłam praktycznie całą partię. Na zdrowie. Bom chora.
Czemu są wyjątkowe? Mają w sobie sok .
Owocowy. I w tym punkcie liczę na Twoją wariację. Moją był taki z
jabłek i aronii, z Ogrodów Sabinu . Mieszanka niewypróbowana wcześniej. Smakuję po prostu jak wyciśnięty z sokowirówki. Świetny. Dołap kiedyś, jak go spotkasz. Tak, to reklama. Nie, nie wymuszona. Bo. Zakochałam się.Ale jedzmy, pijąc - jedząc.Babeczki w pół godziny, start.

Składniki (na 12 babeczek):2 szklanki
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
cynamonupół łyżeczki
soli2 łyżki
cukru trzcinowego1 szklanka
soku jabłkowego z aronią (ale możesz szaleć)1/3 szklanki
oleju1
jajko40 g
rodzynekRodzynki zalej gorącą
wodą. Suche składniki -
mąkę,
cukier,
sól,
proszek do pieczenia,
cynamon - wymieszaj.
Jajko roztrzep, dodaj
olej i sok.
Rodzynki odcedź z
wody. Wymieszaj suche i mokre składniki +
rodzynki. Przełóż masę do 12 papierowych foremek na babeczki - muffinki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12 minut. Yeah!

Wartość Kaloryczna 170 kcal (1 babeczka)
Białko 3,3 gWęglowodany 22 , 1 gTłuszcz 7 , 6 g