ßßß Cookit - przepis na Babeczki na Soku Owocowym

Babeczki na Soku Owocowym

nazwa

Wykonanie

Wiosna wita! Można zrobić coś dla duszy, dla ciała, dla podniebienia. Ja zrobiłam babeczki . Takie wilgotne. Szczerze mówiąc - zjadłam praktycznie całą partię. Na zdrowie. Bom chora.
Czemu są wyjątkowe? Mają w sobie sok . Owocowy. I w tym punkcie liczę na Twoją wariację. Moją był taki z jabłek i aronii, z Ogrodów Sabinu . Mieszanka niewypróbowana wcześniej. Smakuję po prostu jak wyciśnięty z sokowirówki. Świetny. Dołap kiedyś, jak go spotkasz. Tak, to reklama. Nie, nie wymuszona. Bo. Zakochałam się.
Ale jedzmy, pijąc - jedząc.
Babeczki w pół godziny, start.
Składniki (na 12 babeczek):
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
pół łyżeczki soli
2 łyżki cukru trzcinowego
1 szklanka soku jabłkowego z aronią (ale możesz szaleć)
1/3 szklanki oleju
1 jajko
40 g rodzynek
Rodzynki zalej gorącą wodą. Suche składniki - mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, cynamon - wymieszaj. Jajko roztrzep, dodaj olej i sok. Rodzynki odcedź z wody. Wymieszaj suche i mokre składniki + rodzynki. Przełóż masę do 12 papierowych foremek na babeczki - muffinki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12 minut. Yeah!
Wartość Kaloryczna 170 kcal (1 babeczka)
Białko 3,3 g
Węglowodany 22 , 1 g
Tłuszcz 7 , 6 g
Źródło:http://tysiackalorii.blogspot.com/2015/03/babeczki-na-soku-owocowym.html