Wykonanie
Jesień kojarzy mi się z ferią kolorów od zieleni, poprzez
pomarańcz, aż do brązów. W takich właśnie kolorach są teraz parki i skwery, ale jesień, to również czas dyni i wielkich możliwości jej wykorzystania. Dzisiaj zapraszam na pyszne mufiny z tym warzywem.

Składniki:1/2 szklanki
oleju roślinnego2
jajka1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia1 szklanka
mąki pszennej1/2 szklanki
cukru pudru1/2 łyżeczki
cynamonu1/2 łyżeczki
gałki muszkatołowej1 szklanka drobno startej dyni hokaido1/2 szklanki
rodzynek50 g
likieru pomarańczowego
Sposób przygotowania:Do jednej miski przełożyć wszystkie składniki sypkie tj;
mąkę cukier,
proszek do pieczemia i
rodzynki. W drugiej umiescić składniki płynne, tj:
olej,
jajka,
likier i startą
dynię, Do składników mokrych dodać sypkie i wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto przełozyć do foremnki na mufiny wyłożonej papilotkami. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180C przez 25 minut.

Smacznego!