ßßß Cookit - przepis na Kiełbaski kaszubskie

Kiełbaski kaszubskie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 800 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 4 gramów
jałowiec 8 ziarna
gorczyca 0,5 łyżek deserowych
majeranek według uznania
tymianek według uznania
bulion 2 szklanek
śmietana 1 szklanek
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Posiekaną cebulę podsmażyć na złoto w niewielkiej ilości tłuszczu, przełożyć do mięsa. Dodać 3 ząbki czosnku roztarte z solą, połowę utartych ziaren jałowca, zmieloną gorczycę, trochę majeranku i tymianku. Masę wyrobić i formować z niej wałeczki o długości ok. 10 cm i średnicy 3 cm, posypać z wierzchy mielonym jałowcem. Ułożyć kiełbaski w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem i piec w piekarniku do zrumienienia (ok. 30 min). Przełożyć do rondla, zalać gorącym bulionem i śmietaną. Dusić na wolnym ogniu ok. 15 min. sos doprawić roztartym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami z wody lub kluseczkami i sezonową surówką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7291/Kielbaski-kaszubskie