Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 800 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 4 gramów
jałowiec 8 ziarna
gorczyca 0,5 łyżek deserowych
majeranek według uznania
tymianek według uznania
bulion 2 szklanek
śmietana 1 szklanek
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Posiekaną
cebulę podsmażyć na złoto w niewielkiej ilości tłuszczu, przełożyć do
mięsa. Dodać 3 ząbki
czosnku roztarte z
solą, połowę utartych ziaren jałowca, zmieloną
gorczycę, trochę
majeranku i
tymianku. Masę wyrobić i formować z niej wałeczki o długości ok. 10 cm i średnicy 3 cm, posypać z wierzchy mielonym jałowcem. Ułożyć
kiełbaski w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem i piec w piekarniku do zrumienienia (ok. 30 min). Przełożyć do rondla, zalać gorącym
bulionem i
śmietaną. Dusić na wolnym ogniu ok. 15 min. sos doprawić roztartym ząbkiem
czosnku,
solą i
pieprzem. Podawać z
ziemniakami z
wody lub kluseczkami i sezonową surówką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: