ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone mieszane 800 gramówcebula 2 sztukczosnek 4 gramówjałowiec 8 ziarnagorczyca 0,5 łyżek deserowychmajeranek według uznaniatymianek według uznaniabulion 2 szklanekśmietana 1 szklanekolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Posiekaną cebulę podsmażyć na złoto w niewielkiej ilości tłuszczu, przełożyć do mięsa. Dodać 3 ząbki czosnku roztarte z solą, połowę utartych ziaren jałowca, zmieloną gorczycę, trochę majeranku i tymianku. Masę wyrobić i formować z niej wałeczki o długości ok. 10 cm i średnicy 3 cm, posypać z wierzchy mielonym jałowcem. Ułożyć kiełbaski w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem i piec w piekarniku do zrumienienia (ok. 30 min). Przełożyć do rondla, zalać gorącym bulionem i śmietaną. Dusić na wolnym ogniu ok. 15 min. sos doprawić roztartym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami z wody lub kluseczkami i sezonową surówką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: