ßßß Cookit - przepis na Kaszubskie kiełbaski

Kaszubskie kiełbaski

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 800 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
jałowiec 8 ziarna
gorczyca 0,5 łyżek deserowych
majeranek według uznania
tymianek według uznania
bulion 2 szklanek
śmietana 1 szklanek
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną, posiekaną cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do mięsa dodać oczyszczone, roztarte z solą 3 ząbki czosnku, cebulkę, utłuczone 4 ziarenka jałowca. gorczycę, trochę majeranku i tymianku. wyrobić masę i uformować z niej wałeczki o długości 10 cm i średnicy 3 cm. Z wierzchu posypać utłuczonym jałowcem. Ułożyć kiełbaski w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach, aż się zrumienią. Przełożyć do rondla i zalać gorącym bulionem i śmietaną. Dusić na wolnym ogniu ok. 15 minut. Doprawić sos roztartym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Podawać z ziemniakami z wody lub kluseczkami i sezonowa surówką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12442/Kaszubskie-kielbaski