ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone mieszane 800 gramówcebula 2 sztukczosnek 4 ząbkijałowiec 8 ziarnagorczyca 0,5 łyżek deserowychmajeranek według uznaniatymianek według uznaniabulion 2 szklanekśmietana 1 szklanekolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, posiekaną cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do mięsa dodać oczyszczone, roztarte z solą 3 ząbki czosnku, cebulkę, utłuczone 4 ziarenka jałowca. gorczycę, trochę majeranku i tymianku. wyrobić masę i uformować z niej wałeczki o długości 10 cm i średnicy 3 cm. Z wierzchu posypać utłuczonym jałowcem. Ułożyć kiełbaski w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach, aż się zrumienią. Przełożyć do rondla i zalać gorącym bulionem i śmietaną. Dusić na wolnym ogniu ok. 15 minut. Doprawić sos roztartym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Podawać z ziemniakami z wody lub kluseczkami i sezonowa surówką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: