Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 800 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
jałowiec 8 ziarna
gorczyca 0,5 łyżek deserowych
majeranek według uznania
tymianek według uznania
bulion 2 szklanek
śmietana 1 szklanek
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, posiekaną
cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości
oleju. Do
mięsa dodać oczyszczone, roztarte z
solą 3 ząbki
czosnku,
cebulkę, utłuczone 4 ziarenka jałowca.
gorczycę, trochę
majeranku i
tymianku. wyrobić masę i uformować z niej wałeczki o długości 10 cm i średnicy 3 cm. Z wierzchu posypać utłuczonym jałowcem. Ułożyć
kiełbaski w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach, aż się zrumienią. Przełożyć do rondla i zalać gorącym
bulionem i
śmietaną. Dusić na wolnym ogniu ok. 15 minut. Doprawić sos roztartym
czosnkiem,
solą oraz
pieprzem. Podawać z
ziemniakami z
wody lub kluseczkami i sezonowa surówką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: