ßßß Cookit - przepis na Śledzie w curry

Śledzie w curry

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
płatki śledziowe w naturalnej zalewie 1 sztuk
cebula 2 sztuk
oliwa 100 mililitrów
curry według uznania
cytryna 0,5 sztuk
musztarda 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę. Śledzie osączyć z zalewy i pokroić w dzwonka. Każde dzwonko posmarować z obu stron musztardą.
Na dno słoika położyć warstwę cebuli, skropić sokiem z cytryny, posypać szczyptą curry i układać na przemian śledzie i cebulę, skrapiając każdą warstwę sokiem z cytryny, posypując curry i zalewając oliwą. Wierzch pokryć cebulą, posypać curry, polać resztą oliwy i soku z cytryny. Słoik zamknąć i odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Wigilia
Komentarze:
Autor: kuchareczka
Data: 2009-12-19
Sledzie sa swietne!Smaczne,szybkie w przygotowaniu i LATWE!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4582/Sledzie-w-curry