Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
płatki śledziowe w naturalnej zalewie 1 sztuk
cebula 2 sztuk
oliwa 100 mililitrów
curry według uznania
cytryna 0,5 sztuk
musztarda 1 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczoną
cebulę pokroić w drobną kostkę.
Śledzie osączyć z zalewy i pokroić w dzwonka. Każde dzwonko posmarować z obu stron
musztardą.Na dno słoika położyć warstwę
cebuli, skropić
sokiem z cytryny, posypać szczyptą
curry i układać na przemian
śledzie i
cebulę, skrapiając każdą warstwę
sokiem z cytryny, posypując
curry i zalewając
oliwą. Wierzch pokryć
cebulą, posypać
curry, polać resztą
oliwy i
soku z cytryny. Słoik zamknąć i odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaKomentarze:Autor: kuchareczkaData: 2009-12-19
Sledzie sa swietne!Smaczne,szybkie w przygotowaniu i LATWE!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: