Wykonanie
Składniki:8 ćwiartek z
kurczaka - nóżki1/2 szklanki
oliwy z oliwek1 łyżeczka
musztardy sarepskiej
szczypiorek1 słoik sosu indyjskiego
curry1
cytryna5x5 cm
imbiru2 łyżeczki
przyprawy 'papryka ostra'5 ząbków
czosnku1 łyżka zielonej pasty
currypieprz1 duża
cebulaPrzygotowanie:Nóżki dokładnie myjemy i umieszczamy w głębokiej misce.Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce i zalewamy nimi nóżki z
kurczaka. Górę obsypujemy pokrojona w talarki
cebulą. Całość zakrywamy folią spożywczą i pozostawiamy na 24 godziny w lodówce.Następnego dnia, nóżki z
kurczaka wykładamy na blaszkę i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 200 stopni. Pieczemy zmieniając funkcje i obserwując nóżki. termoobieg, góra dół, dół, góra. Pieczemy ok 1 godzinkę.
Smacznego !!!