Wykonanie
Te
śledzie na pewno będą śniły mi się po nocach. Są absolutnie doskonale! Może nie są ekstra szybkie do zrobienia bo karmelizowanie
cebuli trwa ale uwierzcie te
śledzie są tego warte. Nie jest to tradycyjna wersja ale jest naprawdę oryginalna i przepyszna. Pasują na wigilijny stół ale nie tylko. Będą świetne na każdą okazję. Zarówno tę bardziej elegancką jak i w wersji domowej.. zjadane bez opamiętania prosto z miski.. Pycha!
Składniki:500 g
śledzisok z połowy
cytrynykarmelizowana
cebula1/3 szklanki
oliwyWykonanie:
Śledzie pokrój na kawałki i
skrop cytryną. W misce układaj na przemian
śledzie i
cebulę aż do wyczerpania składników. Na koniec całość polej
oliwą. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 2 dni aby smaki się przegryzły.Smacznego!