ßßß Cookit - przepis na Tiramisu na 10 porcji

Tiramisu na 10 porcji

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
serek mascarpone 400 gramów
biszkopty podłużne 2 sztuk
napar mocnej kawy 1 szklanek
likier amaretto 100 mililitrów
cukier waniliowy 6 łyżek stołowych
kakao według uznania
Wykonanie:
Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą masę i wymieszać z serkiem. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową.
Zimna kawę wymieszać z likierem, zanurzać w niej na chwilę biszkopty. Na dnie żaroodpornego naczynia ułożyć warstwę biszkoptów, posmarować ją połową masy serowej i przez sitko gęsto posypać kakao. Ułożyć 2 warstwę biszkoptów i rozsmarować resztę masy serowej. Posypać ja dokładnie kakao. Deser wstawić do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem posypać jeszcze jedna warstwą kakao lub starta gorzką czekoladą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10456/Tiramisu-na-10-porcji