Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 200 gramów
sok z cytryny 1 sztuk
cukier 150 gramówskórka otarta z
limonki 1 sztuk
białka 3 sztuk
żelatyna 2 łyżek stołowychopakowanie
herbatników petit beurre 1 sztuk
limonka 1 sztukWykonanie:
Sok z cytryny wymieszać z
cukrem i chwilę podgrzewać, aż powstanie
syrop. Dodać do
sera skórkę z
limonki. Ubić pianę z
białek i powoli dodawać do niej
syrop cytrynowy.
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej
wody, rozpuścić na małym ogniu i połączyć z
serem (nie może być zbyt zimny), następnie masę delikatnie wymieszać z
białkami.
Herbatniki ułożyć na dnie formy, wylać na nie masę
serową, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej 4 h. Przed podaniem przybrać ćwiartkami
limonki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: