Wykonanie


1 duża paczka
herbatników750 g
seracukier3
zielone galaretki1 op
żelatyny800 g
truskawek1,5 szkl
mlekacukier wanilinowysok z cytrynytruskawki do przybrania1 warstwa;Tortownicę wyłożyć
herbatnikami.2 warstwa; 1/3
sera, pół szkl
mleka, 2 łyżki
cukru zmiksować w kubku blendera,
zieloną galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl gorącej
wody. Przestudzić dodać do masy serowej, wymieszać i wylać na
herbatniki. Zastudzić.3 warstwa: rozłożyć
herbatniki4 warstwa; połowę
truskawek i 3 łyżki
cukru zmiksować w kubku blendera. Dodać 4-5 łyżeczki
żelatyny rozpuszczone w 1/2 szkl gorącej
wody. Wylać do tortownicy. Zastudzić

5 warstwa; 1/3
sera, pół szkl
mleka, 2 łyżki
cukru zmiksować w kubku blendera,
zieloną galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl gorącej
wody. Przestudzić dodać do masy serowej, wymieszać i wylać na
herbatniki. Zastudzić.7 warstwa; połowę
truskawek i 3 łyżki
cukru zmiksować w kubku blendera. Dodać 4-5 łyżeczki
żelatyny rozpuszczone w 1/2 szkl gorącej
wody. Wylać do tortownicy. Zastudzić8 warstwa; 1/3
sera, pół szkl
mleka, 2 łyżki
cukru , 1 łyżeczkę
cukru waniliniwego, 1 łyżeczkę
soku z cytryny zmiksować w kubku blendera, 4 łyżeczki
żelatyny rozpuścić w 1/2 szkl gorącej
wody. Przestudzić dodać do masy serowej, wymieszać i wylać do tortownicy. Ułożyć połówki
truskawek. Zastudzić.9 warstwa. Ostatnią
galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl gorącej
wody. Wylać na wierzch tyle ile się zmieści (u mnie była pełna tortownica) o śr28 cm .uwaga: 5 warstwę za wcześnie wylałam stąd te krzywizny warstw.
