ßßß Cookit - przepis na Kaczka w sosie miodowo-lawendowym

Kaczka w sosie miodowo-lawendowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
sos pieczeniowy ciemny 1 sztuk
miód 4 łyżek stołowych
lawenda gałązki według uznania
wino czerwone 0,5 szklanek
piersi z kaczki 2 sztuk
Jabłko - plastry 12 sztuk
kuskus 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
fasolka zielona według uznania
Wykonanie:
Sos pieczeniowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Wino wymieszać z miodem i posiekaną lawendą i dodać do sosu. Piersi kaczki podzielić na pół, zamarynować w oleju i gniecionym czarnym pieprzu i smażyć na patelni teflonowej.
Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu. Plastry jabłka usmażyć na patelni. Na talerzu układamy plastry smażonych jabłek, następnie kuskus i kaszkę. Całość polewamy sosem oraz dekorujemy fasolką i lawendą.
Uwagi:
Lawendę można zastąpić rozmarynem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4486/Kaczka-w-sosie-miodowo-lawendowym