ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegosos pieczeniowy ciemny 1 sztukmiód 4 łyżek stołowychlawenda gałązki według uznaniawino czerwone 0,5 szklanekpiersi z kaczki 2 sztukJabłko - plastry 12 sztukkuskus 1 sztukolej 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniafasolka zielona według uznaniaWykonanie:Sos pieczeniowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Wino wymieszać z miodem i posiekaną lawendą i dodać do sosu. Piersi kaczki podzielić na pół, zamarynować w oleju i gniecionym czarnym pieprzu i smażyć na patelni teflonowej.Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu. Plastry jabłka usmażyć na patelni. Na talerzu układamy plastry smażonych jabłek, następnie kuskus i kaszkę. Całość polewamy sosem oraz dekorujemy fasolką i lawendą.Uwagi:Lawendę można zastąpić rozmarynem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: