Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czosnek 4 ząbki
miód 1 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
wódka jałowcówka 50 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznania
majeranek według uznania
kaczka 1 sztuk
jabłka 3 sztukWykonanie:Oczyszczony
czosnek drobno posiekać i wymieszać z
olejem,
jałowcówką lub
ginem, szczyptą
soli,
pieprzu i
majeranku. Tą mieszanką natrzeć umytą, osuszoną
kaczkę i odstawić w chłodne miejsce na czas od 2 do 24 godzin.
Winne, umyte
jabłka pokroić na kawałki, usuwając gniazda nasienne. Cząstkami
jabłek nafaszerować
kaczkę. Otwór spiąć wykałaczkami lub zszyć. Piec ok. 2 godzin w 180 stopniach, polewając sosem z pieczenia.Uwagi:
Kaczka jest upieczona, gdy po nakłuciu z
mięsa nie wypływa różowy sok.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: