Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopałki
kurczaka 8 sztuk
papryka słodka mielona 1 łyżek deserowych
olej 2 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
rozmaryn według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone udka oprószyć
solą,
pieprzem i
papryką. Podsmażyć z obu stron po 3 minuty na rozgrzanym na patelni
oleju. Zdjąć z patelni, posmarować
miodem i ułożyć w brytfannie. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Udka ułożyć na półmisku, udekorować gałązkami
rozmarynu i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: