Wykonanie
Kocham tą chrupiącą skórkę!!!
Składniki:8 pałek z
kurczakaMarynata
miodowo- musztardowa:1 łyżka
musztardy dijon1 łyżka
musztardy francuskiej1 łyżka
miodu2 łyżki
oleju1 łyżeczka
papryki słodkiejsól,
pieprzSposób wykonaniaPałki z
kurczaka myję, osuszam papierowym ręcznikiem i przekładam do miski.Przygotowuje marynatę: mieszam wszystkie składniki marynaty (
musztardę dijon, francuską,
miód,
oleju,
paprykę słodką,
sól,
pieprz). Przelewam to do pałek. Wcieram marynatę w pałki i odstawiam na godzinę.Naczynie żaroodporne smaruje
masłem lub innym tłuszczem i układam zamarynowane pałki z
kurczaka. Tak przygotowanego danie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 45 minut. Pierwsze 30 minut pod przykryciem, następnie 10-15 minut bez przykrycia.SMACZNEGO!!!